گروه سیاسی- "یکى از چیزهایى که من مىخواهم در این زمینه جدّاً به آقایان توصیه کنم، این است که به نقاط محروم بروید و با مردم به طور روبهرو تماس بگیرید و در جریان کارهایشان قرار گیرید. خود این سفرهایى که انجام مىشود - بخصوص به نقاط دوردست و محروم - خیلى باارزش و بابرکت است؛ چون انسان را در واقعیتهایى قرار مىدهد که آنها را شنیده است. گزارش خیلى مىخوانیم؛ اما گزارشى که انسان از نزدیک آثار آن را لمس کند، انصافاً تأثیر دیگرى دارد."
این جملات بخشی از دغدغههای رهبر انقلاب بود که 10 سال پیش و در هفته دولت به محمد خاتمی و وزرایش خطاب شد، چرا که به نظر میرسید مناطق محروم و مردم مستضعف همچنان در اولویتهای دولت قرار نداشتند.
با این حال دولت هفتم که هیچ،دولت هشتم هم انجام "توسعه سیاسی" را بر رسیدگی به محرومین و البته به کاربستن این تذکر دلسوزانه ترجیح داد و نتیجه این امر آن شد که سکان دولت در انتخابات نهم ریاست جمهوری به دست کسی بیافتد که رسیدگی به محرومین را در لابلای شعارهای رنگارنگ سایر کاندیداها به عنوان شعار اصلی خود انتخاب کرده بود. "محمود احمدی نژاد" البته قبل از "منتخب ملت" شدن،شعار رسیدگی دولت به همه نقاط کشور از نزدیک را در قالب طرح انجام "سفرهای استانی" هیات دولت مطرح کرده بود. این طرح برای اولین بار در برنامه گفتگوی زنده شبکه دوم سیما که به بیان برنامه های انتخاباتی "احمدی نژاد" اختصاص داشت از جانب خود وی عنوان شد.
بدین ترتیب بود که ملت ایران در میان ناباوری جناح های سیاسی کشور،سکان کشور را به دست کسی سپرد که با شعار "اجرای عدالت" و "دولت 70 میلیونی" وارد عرصه انتخابات شده بود. احمدینژاد که به مردم گفته بود "کابینهاش متعلق به همه ایران است" و "رئیس جمهور و دولت متعلق به همه کشور از تهرانی و اصفهانی تا روستایی های محروم است"، از همان ماههای آغازین استقرار دولت، با وزرایش راهی نقاط محروم کشور شد و همچنان بر این "ابتکار مدیریتی" خود پافشاری کرد.
در این میان رسانه ها و سیاسیون به مقتضای عادتشان درباره "دولت نهم" از همان ابتدا این سفرها را "شعاری" نامیدند و حتی آن را در یک جمله، "هدر دادن وقت دولت" توصیف کردند.
رهبر معظم انقلاب که سالیان گذشته بر انجام این رفتار عادلانه حاکمیتی تاکید کرده بودند، اما دربرابر این انتقادها که کم و بیش رنگ تخریب هم به خود می گرفت از این ابتکار دولت نهم قاطعانه حمایت کردند.
بر این اساس بود که رهبر انقلاب اسلامی در سومین سال از عمر این دولت، عینا جملاتی را که 9 سال پیش به دولت اصلاحات تذکر داده بود، خطاب به احمدینژاد و مسئولان دولتنهم نیز بیان کردند؛ هرچند که این بار رهبر انقلاب به جای "تذکر" ، از دولت نهم به دلیل آن که رئیسش،این مهم را از نخستین روزهای حاکمیتش پی گرفته بود، "تشکر" کردند.
تکرار عینی این جملات در بیانات رهبری آن هم با فاصله 10 سال نشان داد همانطور که ایشان نیز بارها فرمودند، حمایت رهبری انقلاب مطلقا مختص به "حرکت در مسیر اسلام، انقلاب و خدمت به محرومین" است و در این راستا حاکمیت شخص الف یا ب بر دولت تاثیری ندارد .
شاید به همین دلیل بود که سفرهایاستانی، "برخواسته از گفتمان عدالتخواهی انقلاب" و "نتیجه پیشنهاد و تاکیدات رهبر انقلاب" خوانده شد.
سفرهایی که پس از عملیاتی شدن از سوی دولتنهم این چنین با تایید رهبری همراه شد: رفتن به شهرها، رفتن به شهرهاى کوچک، همهى نقاط کشور را زیر پا گذاشتن و هیچ نقطهاى از کشور را از منظر خبرگى و کارشناسى دور قرار ندادن، اینها چیزهاى باارزشى است. ... در هر مجموعهاى این امتیاز وجود داشته باشد، جا دارد که انسان از آن قدردانى کند.
با این حال تاییدات رهبری، نه تنها همراهی منتقدان دولت در این زمینه را سبب نشد، بلکه از اواسط عمر دولتنهم بود که بازهم انتقادات گسترده مخالفین "سفرهای استانی" دولت احمدینژاد را هدف گرفتند .
مخالفان دولت بدون ارائه سند یا آماری صحیح مدعی میشدند که این سفرها بسیار پرهزینه و تبلیغاتی و در عین حال بیثمر است.
اما حملات رسانههای اصلاحطلب ،به دولت منحصر نماند و آنان در این راستا مردم را نیز نشانه رفتند.
در همین راستا بود که شعور و قدرت انتخاب مردم زیر سوال برده شد و آنهایی که به استقبال رئیس جمهور در این سفرها می آمدند به "شکمپرستی" متهم شدند.
خیلی دیر نبود زمانی که روزنامه اعتمادملی شور و شوق مردم را در سفرهای استانی به با و پایین پریدن "دلفین"ها برای گرفتن لقمهای غذا تشبیه کرد.
مدتی پس از آن بود که همین روزنامه مدعی شدند که وعده "ناهار و شام" جمعیت گسترده یزدیها را به مراسم استقبال از رئیسجمهوری کشانده است.
آنها در ادامه حتی توزیع سیب زمینی را عامل گرایش مردم به دولت و سفرهای استانی عنوان و چندین هفته در این باره مطلب نوشتند.
با این وجود استقبال گستردهتر مردم در سفرهای پایانی رئیسجمهوری که نشان از بیتوجهی مردم به تحلیلهای موجود بود، ورق تحلیلها را برگرداند و مخالفان دولتنهم در مسیری خلاف گذشته به تاثیرگذار بودن این سفرها اعتراف و حتی در اقدامی آشکار تلاش کردند که خود را مبتکر "سفرهای استانی" بنامد.
به دنبال این رویه بود که میرحسین موسوی اعلام کرد در صورت پیروزی در انتخابات سفرهای استانی را ادامه خواهد داد.در این راستا در روزهای اخیر برخی رسانههای اصلاح طلب، آغاز سفرهای استانی را به سالهای دور در دولت هاشمی و پس از آن دولت اصلاحات نسبت میدهند.
این امر از آن جهت که پیش از این سایر دستاوردهای دولت نهم چون پیوستن کشورمان به باشگاه 9 عضوی کشورهای فضایی ، هسته ای شدن کشور پس از دوسال تعلیق ننگین،کشف داروی ضدایدز و دهها مورد از این دستاوردها نیز به "زحمات دولت های گذشته" نسبت داده می شد، چندان عجیب نبود،اما از آن جهت که مخالفین دولت نهم پس از چهار سال به سودمندی آنچه رئیس این دولت اجرا می کرده و البته مورد حمله هم قرار می گرفته، معترف شده اند حتما جالب است.
کلمات کلیدی :
نوشته شده در یکشنبه 88/3/3ساعت 9:24 عصر  توسط چند طلبه و دانشجو
نظرات دیگران()
لیست کل یادداشت های این وبلاگ